Op de Werelddag van de Apotheker nemen we je mee naar Amsterdam. In Apotheek Watergraafsmeer laat Myrre Buikema ons de wereld van haar apotheek zien.

Mensen helpen

Een mevrouw belt huilend op. Ze heeft allerlei bijwerkingen van haar nieuwe bloedverdunners en wil ze niet meer gebruiken. Ze is eigenlijk al gestopt, zegt ze. Maar terug naar de oude medicijnen wil ze niet, omdat ze dan frequent gecontroleerd moet worden en wekelijks naar de trombosedienst moet. “Stoppen is geen optie”, drukt Myrre haar op het hart. “Maar u kunt met uw specialist overleggen of u terug kunt naar uw oude bloedverdunners, en thuis zelf de controles leert uitvoeren.” Dat belooft mevrouw te doen en ze hangt gerustgesteld weer op. “Dit is wat ons vak zo mooi maakt, dat je mensen écht kunt helpen.”

Overstap bezorgdienst

Myrre heeft een online overleg met collega Cisko Schepers van Linnaeus Apotheek. Met die apotheek, ook gevestigd in Amsterdam-Oost, vormt Apotheek Watergraafsmeer een maatschap. Op de agenda staat de overstap naar een nieuwe bezorgdienst. “Met de auto door Amsterdam is tijdrovend, kostbaar en milieuonvriendelijk. Daarom stappen we over op de duurzame bezorgservice van Velomedi fietskoeriers. Vanaf 1 november starten we daarmee.”

Ondernemen

Zelfstandig apotheker zijn, betekent zelf verantwoordelijk zijn voor alles wat met het apotheekbedrijf te maken heeft. Het ene moment heeft Myrre een afspraak met een installateur om de verwarming na te kijken. Vervolgens gaat ze door naar de Linnaeus Apotheek om de maandstukken (declaratiegegevens, incassobestanden en openstaande posten) klaar te zetten voor de accountant. Dit naast de gebruikelijke controle van recepten, herhaalservice en baxters. “Als apotheker-ondernemer is geen dag hetzelfde. Dat maakt mijn werk zo leuk!”

In de VNA Actueel van december 2021 lopen we een hele dag mee met Myrre. Daarin lees je hoe enerverend haar werkdag is.

Op de Werelddag van de Apotheker laat VNA-apotheker Myrre Buikema de wereld van haar apotheek zien, in Apotheek Watergraafsmeer in Amsterdam