Twee dromen verwezenlijkt

Jos de Bruyn (57) wilde ‘ergens vol voor gaan’, merkte dat hij dat in de apotheek steeds lastiger vond en zocht daarom een nieuwe uitdaging. Rudi Bloemberg (34) wilde ook een switch, namelijk zijn eigen apotheek runnen. Deze droom wordt werkelijkheid nu Rudi Apotheek St. Pieter in Maastricht mag leiden. Jos richt zich sinds de overdracht op intervisie-coaching en vrijwilligerswerk.

Motivatie en energie

Het mooiste aan het apothekersvak vindt Jos het contact met mensen. “Voor alle zaken eromheen kon ik steeds minder de motivatie vinden. Dat was het moment waarop ik een opvolger ben gaan zoeken. Iemand die goed is voor de maatschap, en die kan voortzetten wat ik in deze apotheek heb opgebouwd.” Rudi was hij tijdens interlokale overleggen al eens tegengekomen en Jos hoorde goede verhalen over hem. “Hij is een enthousiaste jongen die barst van de energie”.

Van parttime start tot eigenaarschap

Rudi begon parttime bij Jos, om elkaar, de apotheek, de collega’s in de maatschap en de artsen te leren kennen. “Zat ik anderhalve dag hier in Maastricht en 3,5 dag bij VNA-apotheker Lejo Silvertand in Sittard.” De samenwerking beviel Jos en Rudi uitstekend. Jos: “Ik zat sinds 1991 in deze apotheek. VNA is al die jaren goed voor mij geweest, wat ik erg waardeer. Daarom heb ik de apotheek via de stichting overgedragen aan Rudi.”

Lees meer over de overdracht van Apotheek St. Pieter, en de nieuwe uitdagingen van Jos en Rudi, in de VNA Actueel van oktober 2020.