Apotheker Lejo Silvertand vindt in collega-apotheker Rudi Bloemberg opnieuw de sparringpartner die hij zocht. Lejo: “Als apotheker-ondernemer kun je niet achteroverleunen. Rudi kent de apotheek en wil net als ik continu verbeteren. Ik heb echter meer tijd nodig om thuis zorgtaken op mij te nemen. De terugkeer van Rudi is een win-win-situatie voor iedereen.”

Armslag zoeken

Lejo Silvertand staat sinds 2014 aan het roer in Apotheek De Baandert in Sittard. Bovendien is hij de trotse vader van een 6-jarige tweeling van wie er een extra zorg nodig heeft. Om zijn dochter die zorg te kunnen bieden, zocht hij naar meer armslag. “Ik nam contact op met medevennoot VNA en samen hebben we gekeken naar oplossingen. Toeval of niet, op dat moment was Rudi beschikbaar.”

Dankbaar

Rudi startte vorig jaar als stichtingsapotheker in Maastricht, maar kon er zijn draai niet helemaal vinden. “Toen heb ik de moeilijke beslissing genomen daar te stoppen. Maar apotheker-ondernemer worden, is wel wat ik wil. Dankzij VNA en Lejo krijg ik de kans die droom alsnog te verwezenlijken bij Apotheek De Baandert. Daar ben ik hen heel dankbaar voor.”

Gemakkelijk sparren

Lejo en Rudi zijn geen vreemden voor elkaar. Rudi heeft namelijk in 2019 en 2020 al meegedraaid in Sittard. Een samenwerking die beide apothekers als zeer prettig ervaarden. “Allebei willen we dingen optimaliseren. Rudi heeft sinds zijn komst per 1 juli al veel zaken opgepakt. Zoals beleid maken op de marges van de groothandel en het aanscherpen van processen rond de administratie en voorraadoptimalisatie.”

Verder groeien

“Als apotheker-ondernemer moet je constant kijken: hoe staan we ervoor en waar willen we naartoe”, stelt Rudi. Lejo is het daar roerend mee eens. “Voor de huisartsen is het fijn dat er met Rudi nu een extra aanspreekpunt is. Om te kunnen blijven groeien als apotheek, moet je blijven investeren in je relatie met deze en andere ketenpartners. Zo blijf je de concullega’s een stap voor.”

Lees meer over Lejo en Rudi’s samenwerking in de VNA Actueel van december 2021.

Apotheker Rudi Bloemberg is nu VNA-stichtingsapotheker bij Apotheek De Baandert in Sittard