Vandaag is het de Dag van de Ondernemer.
VNA-apothekers zijn stuk voor stuk gedreven ondernemers. Zij managen zelf hun apotheek, creëren een aantrekkelijke werkplek voor hun team en gaan voor de beste zorgverlening. Elke dag hebben zelfstandige apothekers met nieuwe uitdagingen en kansen te maken. Een kijkje achter de schermen nemen? Apotheker-ondernemer Ali Aghagalal neemt je een dag mee.

Een dag met Ali Aghagalal

Alis is beherend apotheker bij Apotheek Wassenaar (in Huizen) en Apotheek Bijvanck (in Blaricum). Aan het begin van de dag begroet hij eerst alle medewerkers. Hij vraagt hen waar ze mee bezig zijn en wat er vandaag moet gebeuren. “Ik delegeer graag en geef mijn medewerkers eigen verantwoordelijkheid. Maar ik kan het nooit helemaal loslaten. Ik ben tenslotte eindverantwoordelijk.”

9.06 uur Mailbox doornemen

Ali kruipt achter zijn computer om de mail weg te werken. “Dit is heel anders dan bij een keten. Nu doe ik alles zelf, wat eerder op het hoofdkantoor voor de apotheek werd gedaan. Ik vraag offertes aan, moet kijken wat de beste keuze voor mij is en daarover een beslissing nemen. Het is meer werk, maar ik weet nu wel precies wat iets kost. Daardoor ben ik mij heel bewust van wat ik doe. Op alle fronten ben ik nu veel meer als ondernemer bezig.”

10.54 uur Zoom-meting

“Om 11 uur heb ik een zoom-meeting met de ICT-commissie van Het Gooi. Daarin kijken apothekers huisartsen, VVT’s, Tergooi Ziekenhuizen en zorgverzekeraar Zilveren Kruis samen hoe ICT kan bijdragen aan de zorg. Ik denk continu na over hoe onze zorgverlening nog efficiënter kan door ICT efficiënt in te zetten. Bijvoorbeeld door papierloos te gaan werken. Vanaf januari 2021 vind je hier geen papieren recepten meer.”

12.11 uur Middagpauze

Snel een boterham en een kop koffie en dan helpt Ali mee op de werkvloer, omdat in de pauze de balie onderbezet is. “Goedemiddag mevrouw, uw medicijnen staan voor u klaar hoor. Ik zal ze even pakken. U weet dat u deze het beste samen met een maagzuurremmer inneemt? Heeft u die nog? Niet? Ik maak het voor u in orde. Een momentje alstublieft.” En binnen enkele minuten verlaat een tevreden klant het pand.

13.23 uur Netwerken

Naast Ali werkt er nog een andere apotheker bij Apotheek Wassenaar. Hij houdt zich voornamelijk bezig met zorginhoudelijke vragen. Ali zorgt vooral voor de contacten met de buitenwereld. “Mijn voorganger Tjeerd Wassenaar was een ster in netwerken. Daardoor is deze apotheek zo goed geworden. Daar pluk ik nog steeds de vruchten van en daarom steek ik ook veel tijd in mijn contact met andere zorgverleners en de verschillende werkgroepen.”

14.58 uur Speciale medicatie

Een huisarts belt en wordt gelijk naar Ali doorgeschakeld. Een kort gesprek. Ali maakt aantekeningen en gaat naar de werkvloer. “Voor de huisartsen ben ik altijd bereikbaar. Deze arts heeft met spoed een speciale medicatie nodig voor zijn patiënt. Dan laat ik alles liggen en ga ik gelijk aan de slag om het klaar te maken.”

16.47 uur Aanschrijven

“Hoever zijn we mensen? Staan er nog veel recepten in buffer?” Ali legt uit: “We zijn tot zes uur open en vanaf 5 uur gaan de eerste medewerkers naar huis. Dat laatste uur sta ik aan de balie. Als er recepten in buffer staan, schrijf ik aan om die weg te werken. De assistenten kunnen dan de laatste klanten helpen.”

18.18 uur Huiswaarts

Ali zwaait de laatste medewerker uit. “Het is superleuk werken hier. Je bent weliswaar constant aan het kijken: waar zijn we, wat moet er nog gebeuren en hoe pakken we het aan. Maar als het allemaal goed is gegaan en de medewerkers tevreden buiten staan, dan ga ik met een tevreden gevoel naar huis.”

Ook apotheker-ondernemer worden?

Bij VNA kunnen (jonge) apothekers een apotheek overnemen zonder financieringsrisico. Je beheert je eigen apotheek, leert het ondernemersvak en runt je zaak zoals jij het wilt. En als er iets aan de hand is, helpen wij je met een oplossing. Dit doet VNA al sinds 1948. Bij VNA begin je als registratie-apotheker of geregistreerd apotheker. Gevestigd apothekers delen na twee jaar al mee in de winst. Na vijf jaar beheer je de apotheek geheel zelfstandig als medevennoot van VNA. Uiteindelijk is de apotheek 100% van jou.

Vragen of interesse?

Hier kun je onze vacatures bekijken. Is er momenteel geen vacture die aansluit? Stuur dan je cv en motivatie naar pjoseph@vna.nl (hoofd Beheer). Dan kunnen wij contact met je opnemen als er nieuwe kansen ontstaan. Vragen? Chat met ons, bel 033-460 10 00 of stuur een bericht. Wij helpen je graag verder!