De Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) bestaat 25 jaar. Een mooi moment voor VNA-directeur Kristian van Zijtveld om met VJA-voorzitter Denise van Vessem terug te blikken en vooruit te kijken op de onderlinge samenwerking.

Gezamenlijke activiteiten

De VJA-VNA Zomeractiviteit, de Avond van de Ondernemer, VNA-cursussen voor VJA-leden, actieve deelname op elkaars social media platformen… VNA en VJA werken al op verschillende manieren samen en stimuleren al vijf jaar de verbinding tussen hun achterbannen. Daar komt binnenkort het VNA Traineeship bij. Daarin krijgen jonge apothekers de kans om hun registratiefase bij een VNA-apotheek te doorlopen en worden ze klaargestoomd voor het ondernemerschap in de farmacie.

Vanzelfsprekendheid

Voor Kristian is de samenwerking met de VJA vanzelfsprekend. “We richten ons allebei op jonge apothekers. Jonge mensen de gelegenheid geven om door te groeien tot zelfstandig apotheker, is sinds jaar en dag het doel van VNA. Op die manier blijft de zelfstandige openbare farmacie bestaan. Dat is belangrijk, want zo komt de beste zorg tot stand.”

Traineeship op komst

Denise is blij met de samenwerking en wil die graag uitbreiden. “We hebben samen al mooie bijeenkomsten georganiseerd om kennis te delen en ook lol te hebben. Dat VNA nu stappen neemt om via een traineeship jonge apothekers te helpen groeien in het ondernemerschap, vormt een mooie uitbreiding van onze samenwerking. We trekken samen op om elkaar te blijven stimuleren en te motiveren, om het prachtige apothekersvak breder onder de aandacht te brengen.”

Ondernemerschap aanwakkeren

VNA wil door middel van het traineeship, samen met de VJA het ondernemerschap onder jonge apothekers aanwakkeren. “Hen de kans bieden om te leren ondernemen en zichzelf te ontwikkelen”, verduidelijkt Kristian. “Daar wordt de kwaliteit van farmaceutische zorg beter van en dat is waar het uiteindelijk om gaat.”

Meer over de samenwerking tussen VNA en VJA, en over het VNA Traineeship, lees je in de komende VNA Actueel.