Soheila Kamphuis-Mardany wilde dolgraag in de medische wereld aan de slag. Via het VNA Traineeship is de geboren Iraanse een stap dichter bij haar uiteindelijke doel: een eigen apotheek.

Ondernemersambitie

Pas acht jaar geleden verhuisde Soheila naar Nederland. Ze haalde via een schakeljaar haar vwo-diploma en studeerde vervolgens Farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Al bij de start van haar studie wist Soheila dat zij ook ondernemer wilde worden. In Apotheek De Vaart in Nieuw-Amsterdam (Drenthe) krijgt ze nu de tijd en gelegenheid zich te ontwikkelen. Enerzijds in het ondernemerschap. Anderzijds in haar maatschappelijke rol richting patiënten en verzekeraars.

Aandacht voor economische aspecten

“In het traineeship komen ook economische aspecten aan bod die belangrijk zijn om een apotheek te runnen, zoals personeelszaken en contracten”, zegt Soheila enthousiast. “Zaken waar ik tijdens de opleiding weinig van meekreeg, maar die ik als toekomstig ondernemer wel moet kennen.” Apotheker Stephan Bontekoning is Soheila’s trainer met wie het goed klikt. “Stephan is ook als jonge ondernemer begonnen en weet waar ik tegenaan loop. Zoals onderhandelingen die plaatsvinden tussen de apotheek en bedrijven of zorgverzekeraars.”

Doelen

Beiden zijn ambitieus en met hun eigen doelen bezig. Soheila wil op tijd klaar zijn met haar specialisatie om straks haar eigen apotheek te beginnen. Stephan wil meer betekenen voor toekomstige collega-apothekers. Zijn eigen tijd als registratie-apotheker ligt nog niet ver achter hem. “Daardoor herken ik veel van Soheila’s situatie. Net als haar leg ik voor mezelf elke keer de lat hoger. Mijn volgende doel is afgestudeerde apothekers opleiden tot beherend apothekers. Het geeft mij voldoening om met enthousiaste mensen te werken!”
Meer over Soheila’s en Stephans ambities, doelen en verwachtingen lees je in de VNA Actueel van juni 2021.

Ook trainee worden? Of ken je iemand die interesse heeft?
VNA is op zoek naar een trainee voor Apotheek Maasbracht (Limburg). Bekijk hier de vacature.