Apotheker Anke Barsema blikt met een goed gevoel terug op de verbouwing van haar apotheek in het Nijkerkse gezondheidscentrum Corlaer. “Een beetje ruimte is nooit weg. Maar als de hoeveelheid ruimte de efficiency in de weg staat, dan is het fijn daar iets aan te kunnen doen. Het mes sneed daarbij aan twee kanten. De meters die wij teveel hadden, wilden de huisartsen graag gebruiken.”

Invoering FLOW

Anke ging met de interieurbouwers van Interstore uit Woerden in gesprek. “Wij hebben hen laten zien wat we doen. Vervolgens heeft Interstore op basis van onze wensen een herindeling gemaakt.” Sinds de verbouwing zijn de loopafstanden ruim gehalveerd. “We werken volgens het FLOW-model. Een recept handelen wij nu in één keer af. Daarvoor moet je alles bij de hand hebben en heb je dus een efficiënt ingerichte werkplek nodig.”

Cockpits

De balies zijn ingericht als een cockpit. “We hebben twee van dergelijke balie-eilandjes. In het verlengde ervan is onze spreekkamer ingericht. Als we daarvan de deuren openzetten, hebben we er een 5e balie bij voor piekmomenten.” Aan het andere eind van de balies heeft Anke haar kantoor. Dit zat eerder verscholen achterin de apotheek. “Nu heb ik zicht op alle balieplekken. Ik maak mee wat er speelt en kan snel bijspringen als dat nodig is.”

24/7 Service

Met de plaatsing van een uitgifteautomaat is de verbouwing van Apotheek Corlaer in Nijkerk voltooid. Zeker in deze pandemie een uitkomst voor veel patiënten. Zij hoeven nu niet de apotheek binnen te lopen. Bijkomend voordeel: kortere wachttijden. “Het is fijn dat ik voor de verbouwing en de aanschaf van de uitgifteautomaat een beroep kon doen op de expertise en connecties van VNA. Dat maakt ondernemen als apotheker een stuk gemakkelijker!”

Kom meer te weten over de verbouwing van Apotheek Corlaer in de VNA Actueel van juni 2021.

Foto's van VNA Apotheek Corlaer in Nijkerk sinds de verbouwing