Na minimaal zes jaar studie Farmacie en vervolgens een twee jaar durende registratiefase mag je als zelfstandig openbaar apotheker aan de slag. Alleen: zaken als een apotheekbedrijf managen of een team leiden, ontbreken in de specialisatie. VNA springt daarop in met een bijzonder traineeship.

Apothekers klaargestoomd voor ondernemerschap

Tijdens hun registratieperiode werken ApIOSsen (apothekers in opleiding tot openbaar specialist) bij een zelfstandige openbare apotheek en leren ze alle kneepjes van het vak. Bij VNA maken deze registratie-apothekers tevens kennis met alle aspecten van het ondernemerschap. Zowel met de zakelijke als de zachte kant van ondernemen. Zodat zij niet alleen openbaar apotheker, maar ook een goed voorbereide apotheker-ondernemer kunnen worden.

Waarom een traineeship door VNA

VNA-directeur Kristian van Zijtveld vertelt: “Jonge mensen de kans geven om door te groeien tot zelfstandig apotheker, is sinds jaar en dag ons doel. Op die manier blijft de zelfstandige openbare farmacie behouden. Dat is belangrijk, want de beste zorg komt door lokale samenwerking tot stand. Door een nieuwe generatie apothekers de kans te bieden om zichzelf te ontwikkelen en te leren ondernemen, wordt de kwaliteit van farmaceutische zorg beter. Daar draait het om.”

Voordelen voor trainees

VNA biedt een excellent opleidingsprogramma, gericht op kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Trainees worden begeleid door een gecertificeerde apotheker-opleider en hebben daarnaast een eigen, externe talent coach. Zij nemen deel aan het brede VNA-netwerk en zijn ook welkom op cursussen, zakelijke bijeenkomsten en leuke events. Bovendien financiert VNA de opleiding en gelden er uitstekende arbeidsvoorwaarden. Met uitzicht op… een eigen apotheek!

Lees meer over het VNA Traineeship.