Pieter Vinks uit Soest voelde zich jong en energiek genoeg om nog wat in het apothekersvak te doen, maar wilde niet meer vastzitten aan de routine van elke dag. “Ik was hier in 1995 zelf terechtgekomen via VNA, had het traject doorlopen en wilde uiteindelijk wat rustiger aan doen.” Daarover ging hij in gesprek met VNA en zijn tweede apotheker Nynke Pilon.

Overdracht van Apotheek Wolverlei

Enkele voorwaarden voor de overdracht had Pieter op een rij gezet. Hij wilde een opvolger die goed overweg kon met de patiënten, het team en de huisartsen. Daarnaast vond hij de continuïteit van zijn zelfstandige apotheek belangrijk. Met de VNA-constructie kon de continuïteit voor minstens 21 jaar gewaarborgd worden. Nynke en VNA bleken samen aan alle voorwaarden te voldoen. Na 25 jaar droeg Pieter dan ook de sleutels over aan Nynke.

Van stagiair tot tweede apotheker tot opvolger

Nynke was ooit als stagiair bij de Wolverlei Apotheek begonnen. Na 19 jaar als tweede apotheker wilde ze graag de stap naar het ondernemerschap maken. “Samen hebben we het hier mooi gedaan. Ik vond het dan ook fijn om de apotheek over te dragen aan iemand die ik al jaren ken en die ik het volledig gun”, aldus Pieter. Hij heeft nu meer tijd voor zijn hobby’s (zoals fietsen en watersport) en neemt nog waar in de Wolverlei Apotheek als Nynke op vakantie is.

‘Ik zou zo weer voor VNA kiezen’

VNA leidde de overdracht in goede banen en stond Pieter bij met woord en daad. Pieter: “Ik heb in 25 jaar tijd nooit gedoe gehad met VNA, dan moet het wel goed zijn. Dat zie je ook terug in de omgang met elkaar. De stichting organiseert voor jong en oud gezamenlijke formele en informele bijeenkomsten. Ook met de kennis van nu, zou ik zo weer voor de VNA-constructie kiezen en mijn apotheek via VNA overdragen.”

Overdragen van je apotheek?

Overweeg je wel eens om te stoppen met je apotheek? VNA kan de complete overdracht verzorgen en jou daarmee ontzorgen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Stuur ons een e-mail op vna@vna.nl of bel 033-460 10 00. Wij helpen je graag verder!