De VNA VJA Zomeractiviteit op zaterdag 10 juli was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Voor het eerst sinds de lange coronatijd weer een gezellig uitje. Waarbij sommigen meteen hun hoogtevrees te lijf gingen. De sportieve outfit was uit de kast gehaald en 20 apothekers verzamelden zich in Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche.

Onder het genot van appeltaart werd kort iets verteld over de werkwijze van VNA. Sommigen dronken zich moed in met koffie en thee, want zij verwachtten door de bomen het bos niet te zien. Maar tijdens de instructie werd alles duidelijk. Daarna ging iedereen op zoek naar een geschikte route, met keuze uit vijf moeilijkheidsgraden. Waar het even stokte, hielpen de apothekers elkaar en moedigden zij elkaar aan.

“Voor het eerst in anderhalf jaar weer een uitje. Ook nog eens met allemaal vakgenoten. Top!”
Rhys Landaal

Na een lockdown van 1,5 jaar werden spiergroepen aangesproken waarvan je niet meer wist dat ze bestonden. Vooral bij de zwarte route, met een hoogte tot 22 meter! Peter Joseph, hoofd beheer van VNA, zei kort na aanvang: “Dit is niks voor mij, ik ga weer naar beneden”, waarna hij de dankbare taak als fotograaf op zich nam. Alle apothekers daarentegen zetten hun tanden in meerdere, uitdagende parcours. De weergoden waren ons goedgezind, want het bleef droog.

“Heerlijk om weer eens fysiek samen te kunnen zijn. Tussen het klimmen door bijgepraat met collega’s uit het hele land”
Bernard Smals

Zomeractiviteit van VNA en VJA apothekers in Klimbos Gooi-Eemland op 10 juli 2021

Het klimbos bleek een soort Russische roulette. Of, de route was rustig en een kwartier later had je het eindpunt al gehaald. Of de mensen voor je waren niet zo heldhaftig, waardoor je een uurtje kon genieten van het uitzicht hoog vanuit de bomen. Rond half zes waren de Tarzan- & Jane-batterijen leeg. Drie uur in het bos voel je goed aan je armen en handen. Toch namen Nancy de Groot en Jelle Verwiel nog even de uitdaging aan: “Wij halen binnen 10 minuten het einde van de rode route!” En dat lukte!

“We hebben een leuke strijd geleverd in de hoogte!”
Robin Hoogenstrijd

Zomeractiviteit VNA VJA in het klimbos, na de instructie gaan de apothekers klimmen met tot slot een afsluitend etentje

Daarna werden de deo’s erbij gepakt en ging de welverdiende, deels duurzame barbecue aan. De deelnemers wisselden info en tips met elkaar uit en vonden het interessant om ervaringen van twee VNA-apothekers te horen. Dit jaar waren ook bestuursleden van studieverenigingen Farmacie van de partij. Zij kijken gelukkig niet met knikkende knieën terug op de activiteit, maar vonden het een topdag met topontmoetingen!

“Leuk om met zo’n gemengd gezelschap bijeen te komen en ideeën uit te wisselen over de farmacie. Tijdens het eten goed kunnen spreken met oude bekenden en nieuwe contacten gemaakt. Het was een mooie combinatie tussen een activiteit en de mogelijkheid om bij te praten”
Ramon Tillemans

Jonge apothekers van VJA en VNA tijdens de Zomeractiviteit in Klimbos Gooi-Eemland 2021

In de VNA Actueel van november/december lees je meer over de ervaringen van deelnemers aan de VNA VJA Zomeractiviteit.

“Now I believe I can fly!”
IJsbrand Eggen